dinsdag 2 juni 2015

Het project "#Jongeblik"

Als je de titel leest denk je vast en zeker "#Jongeblik" wat is dat nu weer?

Ja inderdaad, dat dachten wij op het begin ook. Het was een hoorcollege als geen ander, redelijk saai, veel voorgelezen van powerpoints en eigenlijk precies wat je zou verwachten... Zoals normaal zou je kunnen zeggen. Maar nee, het was niet zoals normaal.

*SHOCKING*

Er waren twee nog aangekondigde gastsprekers bij dit college aanwezig. Ja, verassing!
De twee dames kwamen vertellen over het project "#Jongeblik" en Gemeente Hart van Brabant.
Normaal gesproken zou ik hierbij snel afgeleid zijn want nou ja... Ik heb tween baantjes, ik ben druk bezig met school en schrijven... Dus eerlijk is eerlijk waar ik ga werken en wat ik vind van welke organisatie die ergens in het verre Tilburg zit... Daar denk ik vrij weinig over na.

Maar... Deze gastsprekers hadden vast al op onze luie studente attitude gerekend want ze pakte niet alleen met veel enthousiasme maar ook nog eens met veel energie uit.
Door de powerpoints interesant te maken en er voorbeelden bij te halen die in ons dagelijks leven naar voren kwamen ging me toch warempel iedereen in de collegezaal op het puntje van zijn stoel zitten!

De essentie van het project:
Iedere eerste jaars student van de Fontys moet voor school onderzoek doen naar een jongere groep.
Zij interviewen hiervoor allemaal een jongere per student. Voor iedere student en jongere is er de mogelijkheid om een quote uit hun verhaal met foto te delen op www.jongeblik.nl net zoiets als "The humans of New York" blog.

Waar is dit dat goed voor? Denk je...

Nou de transitie jeugdzorg, ja die ja. Is nog in volle gang. Hoe gaaf is het nu als voor en door en met jongere deze gestuurd wordt? Inderdaad heel gaaf. En wat als we nu via social media jongeren zelf laten zeggen waar zij tegen aan liepen, wat zij verwachten, maar vooral wat zij willen zien? Helemaal van deze tijd, super handig plus op deze manier gaat het echt leven onder jongen. Want wat de een tweet retweet de ander weer en liked en shared enzovoorts.

Kort maar krachtig, perfect en prachtig toch!

Zo zouden er zomaar 400 verhalen op de site kunnen komen staan waar vervolgens een boekje van wordt gemaakt dat aan Gemeente Hart van Brabant wordt gepresenteerd. Door jongeren uit Brabant, voor jongeren uit Brabant om zo samen de weg die zij vooruit willen te stimuleren.

Wat vind jij ervan? Goed plan? Nog verbeterpunten?
Al verhalen gelezen? Laat je reactie hier beneden achter. 

Liefs, Carmen

Pedagokliekjes - Het project "#Jongeblik"




















Bronnen: Zie www.jongeblik.nl
                & Eigen ervaringen.

Vond je dit een goed artikel en wil je graag meer weten?
Like ons op Facebook en blijf up to date over hoe een student pedagogiek tegen alle veranderingen maar ook de nodige veranderingen in het opvoedend Nederland aankijkt!
www.facebook.com/pedagokliekjes





Geen opmerkingen: